KAKO IZABRATI PRAVI MADRAC

President madrac

KAKO IZABRATI PRAVI MADRAC

Madraci su dizajnirani da pružaju podršku i udobnost koja vam je potrebna da se opustite i odmorite. Ako imate svoj ​​madrac već neko vrijeme, možda se pitate da li je vrijeme za kupnju novog. Istraživanja pokazuju da ljudi bolje spavaju, imaju manje bolova u leđima i manje simptoma stresa kada spavaju na novijim krevetima. Pronaći madrac za svoje specifične potrebe je vrlo subjektivan proces. Madraci su izrađeni od različitih materijala i tehnologija te zadovoljavaju široku lepezu potreba potrošača, cijena i ukusa.

Madracu treba ispitati kvalitetu i podršku svakih sedam godina. Ako ste potencijalni kupac novog madraca, postoji mnogo opcija koje možete izabrati.Slijede osnovne informacije o različitim vrstama madraca dostupnih danas, tako da ste bolje educirani pri odabiru madraca koji odgovara vašim potrebama.

Madrac sa oprugama
Madrac sa oprugama koristi sustav čeličnih opruga za podršku. Proizvođači nude nekoliko različitih vrsta opružnih sustava, uključujući bonel jedinice s oprugama povezani u jednu cjelinu i pojedinačno umotanih džepičastih opruga. Oblik, dizajn, veličina i broj opruga u madracu može varirati. Opruge su prekrivene različitim materijalima, što može uključivati ​​različite pjene, vlakna i dodatne slojeve manjih opruga. Broj opruga može biti različit, ali ideja je da veći broj opruga i bolja potpora i distribucija, čime se madrac bolje prilagođava i podržava spavača.

Hibridni madrac
Hibridni madrac kombinira opružni sustav podrške s jednom ili više vrsta pjene, kao što su poliuretanske pjene, memory (ili visco elastična pjena), lateks pjene, kao i pjene koji sadrže gel ili druge materijale.

Madrac sa topperom
Madraci sa topperom sadrže dodatni sloj presvlake ušivene u vrhu madraca. Ovaj sloj može biti napravljen od različitih vlakana i pjenastih materijala.

Memory madrac
Madraci od memorijske pjene (ili Visco elastične pjene) koriste visoke gustoće poliuretanske pjene kao sustav podrške. Ova pjena ima svojstva koja omogućuje da prati konture tijela spavača.

Latex madrac
Latex madrac koristi prirodni materijal dobiven iz drveta kaučuka kao bazu sustava podrške. Udio prirodnog materijala varira. Odlikuje ga dobra kontrola temperature i dugotrajnost.

Pogledajte još:

5 NAČINA DA LAKŠE ZASPITE

 

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published.